Close

Dakkapel schilderen

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen of al een dakkapel hebt dan vereist deze zo nu en dan een likje verf. Met name wanneer de dakkapel recent is geplaatst dient deze te worden geverfd. Daarna is het één keer in de vier jaar zo dat de dakkapel opnieuw moet worden geverfd om de levensduur te verlengen en het mooie uiterlijk van je woning te behouden. Wanneer je dakkapel is voorzien van kwalitatief schilderwerk dan beschermd dit het materiaal. Met name hout profiteert van goed schilderwerk.

De buitenkant van je dakkapel bestaat uit een aantal delen welke geschilderd moeten worden. Denk aan kozijnen, boeien en zijkanten. Doordat de dakkapel wat sneller is blootgesteld aan de elementen vereist de dakkapel wat vaker een likje verf. Wil je dit liever niet? Dan kun je ook overwegen een kunststof dakkapel te plaatsen.

Hoe onderhoud je een dakkapel?

Bij het onderhouden van je dakkapel gaat het voornamelijk om het behouden van goed schilderwerk. Wanneer je dit goed op orde hebt zal je dakkapel langer mee gaan. Hoe gaat dat onderhoud in zijn werk?

Hieronder een aantal stappen:

  • Schoonmaken
    Houd het schilderwerk mooi door deze met enige regelmaat schoon te maken met een lauwe doek. Regenwater blijft achter waardoor het hout sneller gaat rotten. Door dit regelmatig schoon te maken kun je de levensduur van het schilderwerk verlengen.
  • Controleren
    Controleer of het schilderwerk nog in goede staat is. Aan te raden is dit zo een twee keer per jaar even te controleren. Zie je blaasjes of scheurtjes? Dan wordt het tijd om je dakkapel van een nieuwe verflaag te voorzien.
  • Bijwerken
    Werk gaatjes en scheurtjes regelmatig bij zodat je niet direct de hele dakkapel opnieuw hoeft te schilderen. Kijk vooral hoeken van kozijnen en ramen goed na. Het bijwerken moet goed en precies gebeuren, laat er dus eventueel een professionele schilder naar kijken.

Het is verstandig om de mogelijkheden met schilders te bespreken. Op die manier kun je een goede keuze maken en wordt het duidelijk of het slim is om een schilder in te huren voor je opdracht. Met onze offerte service kom je vrijblijvend in contact met lokale schilders. Door het aanbod te vergelijken kun je besparen op de kosten.

Kosten

Als je een houten dakkapel hebt dan moet deze zo nu en dan worden geverfd. Wil je graag een onderhoudsvrije dakkapel en op die manier op de kosten van het schilderwerk besparen? Dan is een kunststof dakkapel misschien een goede keuze. Als er al een houten dakkapel op je huis zit dan ontkom je er niet aan om het schilderwerk goed te onderhouden. Over het algemeen moet je een keer per vier jaar het schilderwerk van je dakkapel verversen. Dat komt omdat de dakkapel veel meer te verduren krijgt van neerslag dan bijvoorbeeld de deuren of ramen. Je moet dus je dakkapel schilderen, maar wat zijn daar dan de kosten van?

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Ga je zelf schilderen of huur je een professionele schilder in? Wat kost deze schilder? Gemiddeld genomen betaal je zo’n €35 per uur voor een professionele schilder. Je zou ook een totaalprijs kunnen afspreken met de schilder. Vaak ligt dit tussen de 500 en de 1000 euro per dakkapel. De exacte kosten hangen dan voornamelijk af van de afmeting van je dakkapel.

Als je zelf gaat schilderen kun je de kosten uitrekenen door bijvoorbeeld bij een bouwmarkt te vragen naar de speciale verf dat je nodig hebt. Afhankelijk van het totale oppervlak komt hier een totaalbedrag uitrollen. Houd dan ook rekening met de kosten voor materieel zoals kwasten, bakjes ed.. Als je zelf gaat schilderen heb je ook een steiger nodig, deze kun je huren voor zo een €75 per week, per steiger.

Het schilderen van een dakkapel neemt aardig wat tijd in beslag, maar is zeker de moeite waard. Je verlengt er namelijk de levensduur mee van je dakkapel en voorkom je extra onnodige kosten die vaak vele malen hoger zijn dan de onderhoudskosten.

Ga je zelf schilderen? Zorg dan dat je de juiste verf en alle benodigde materialen in huis hebt om de klus zo goed mogelijk te klaren. Neem je tijd en ga niet gehaast te werk. Mocht het je allemaal te veel werk zijn of heb je er geen tijd voor? Huur een professionele schilder in!