Close

HR glas plaatsen

Is enkel glas isolerend?

Aan floatglas of enkel glas kan isolerende eigenschappen worden toegevoegd door het aanbrengen van coatings. Enkel glas geleidt de warmte naar buiten en je kunt dus spreken van warmteverlies. Zelfs zo sterk dat het in nieuwbouw wettelijk verboden is om dit enkel glas te gebruiken. Men kan dus stellen dat enkel glas alleen nog terug te vinden is in oudere woningen of gebouwen. Enkel glas isoleert veel minder goed dan dubbelglas. Of je zou een hele speciale reden moeten hebben om enkel glas aan te schaffen.

Is enkel glas transparant? Door het loodgehalte in enkel glas heeft het vaak een wat groene uitstraling. Men kan dit ook sturen door bij de productie van enkel glas het lood te verwijderen waardoor de groene glans verdwijnt. Enkel glas is dus verkrijgbaar in een blanke variant of in een gekleurde variant.

Enkel glas bestellen

Waarom maken veel huizen gebruik van dubbelglas? De reden hiervoor is, dat dubbelglas beter isoleert ten opzichte van enkel glas. Toch wordt enkel glas nog steeds gebruikt in Nederland, doordat het prima toepasselijk is binnen het gebouw. Het is mogelijk om enkel glas te bestellen via het internet, de glaszetter of via een speciaalzaak. Er zijn steeds meer bedrijven die het mogelijk maken om het glas via internet te bestellen.

Enkel glas kopen

Waar kun je enkel glas aanschaffen? Zoals eerder gezegd, is het mogelijk om enkel glas in een winkel te kopen of om enkel glas online te bestellen. In beide gevallen is het aan te raden om het meten van de ruiten over te laten aan de vakman. Het kan namelijk zo zijn dat je verkeerd meet. Aangezien de glazen op maat worden gemaakt, brengt dit helaas slechte gevolgen met zich mee. Wanneer de bestelling eenmaal geplaatst is krijg je te maken met een lange levertijd. De glazen worden door fabrikanten speciaal op maat gemaakt, wat voor de lange levertijd zorgt.

Kosten

Hoe duur kost enkel glas? De kosten van enkel glas zijn zeer belangrijk voor jou als klant. Je kan er zeker van zijn dat je minder betaalt ten opzichte van dubbelglas. Dit heeft te maken met het feit dat HR++ glas dikker is en dus ook meer kost. De prijzen worden per vierkante meter bepaalt door de verkoper. Het dunste glas kost ongeveer €20 euro, wat kan oplopen tot €40 euro per vierkante meter. Het is dus aan te raden om enkel glas goed te vergelijken met dubbelglas, voordat je een keuze maakt. Vraag gratis offertes op bij glaszetters en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten.

Dubbelglas subsidies

Wat zijn de kosten van dubbelglas, als je enkel glas wilt gaan vervangen? Naast de kosten van dubbelglas zelf, moet je ook nog betalen voor de montage van dubbelglas. Anderzijds bespaar je een hoop geld als de montage door jouw wordt uitgevoerd. Hierbij moet je wel opletten of de montage wel goed wordt gedaan, omdat het monteren van glas een serieuze kwestie is. Hierdoor is het aan te raden om de montage alleen uit te voeren als je werkelijk ervaring hebt met de montage van dubbelglas.

De prijzen beginnen bij zo een €70 euro per vierkante meter voor HR+ glas en €120 euro per m2 voor HR++ glas. Verder kun je korting op de prijs krijgen als er een lokale subsidie in jouw gemeente of provincie wordt aangeboden. Meer over subsidies voor isolatieglas vind je hier: www.dubbelglas-subsidie.nl