Close

Kozijnen plaatsen

1. Wat is een deurkozijn?

Een deurkozijn is het omhulsel wat in de muur zit waar de deur in valt. Het is normaal gesproken van hout. Echter nu zijn er dus ook kunststof deurkozijnen. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken en om een goed deurkozijn in je huis te krijgen. Ontdek hoe ook jij voor een kunststof deurkozijn kunt kiezen. De kosten zijn vaak wat lager en het is al een geheel met de kunststof deur. Daarnaast is het zo dat het een veel langere levensduur heeft. Een kunststof deurkozijn rot nu eenmaal niet. Het is daarom slim om hier voor te kiezen. Kijk ook naar de mogelijkheden om een goede deur bij het deurkozijn te kopen.

2. Wat kost een kunststof deurkozijn?

Als je kiest voor een deurkozijn van aluminium dan betaal je rond de 850 euro per deurkozijn. Een houten deurkozijn is ongeveer 50 euro goedkoper. Een kunststof deurkozijn is met een prijs van 700 euro het goedkoopste. Naast de verschillende andere voordelen is de prijs dus ook duidelijk een voordeel en een reden om hiervoor te kiezen. Soms krijg je daar ook subsidies voor van de Rijksoverheid of je gemeente!

Ook handige externe bronnen zijn www.subsidie-kozijnen.nl en www.rijksoverheid.nl

Voordelen

Als je kiest voor een kunststof deurkozijn dan krijg je volop voordelen! Het is mooi om te ontdekken hoe je kunt genieten van een goede deur en een mooi deurkozijn. Graag bespreken we de belangrijkste voordelen met je om een goed beeld te krijgen van deze voordelen!

De kunststof deurkozijn voordelen: duurzaamheid

Kunststof deurkozijnen zijn bijzonder duurzaam. In tegenstelling tot houten deurkozijnen hoef je ze niet te schilderen en je hoeft boven alles ook niet bang te zijn dat ze beginnen te rotten of dat er scheuren in het hout komen. Hierdoor is het natuurlijk mogelijk om veel langer van de deurkozijnen te genieten en wordt je investering eigenlijk nog lager per jaar! Je hoeft immers pas veel later een nieuw deurkozijn aan te schaffen.

De kunststof deurkozijn voordelen: de prijs

Ook de prijs is een groot voordeel van de kunststof deurkozijnen. De kunststof deurkozijnen zijn rond de 100 euro goedkoper dan houten kozijnen. Aluminium deurkozijnen zijn zelfs nog wat duurder. Voor een kunststof deurkozijn betaal je ongeveer 700 euro. Hiermee zijn ze het scherpste geprijsd! Natuurlijk is dat een van de grootste voordelen van deze geweldige deurkozijnen. Door verschillende offertes op te vragen is het soms zelfs nog mogelijk om een nog scherpere prijs te krijgen.

De kunststof deurkozijn voordelen: de kleuren

Er zijn volop verschillende kleuren beschikbaar voor de kunststof deurkozijnen. Hierdoor kun je eigenlijk iedere gewenste kleur krijgen. Ook is het mogelijk om een motief op de kunststof deurkozijnen te krijgen. Zo kun je tegenwoordig zelfs kozijnen krijgen welke helemaal op hout lijken. Het is daarmee goed en slim om voor kunststof deurkozijnen te kiezen. Het lijkt op hout, maar het is geen hout! Boven alles hoef je het niet om de zeven jaren te gaan schilderen.

3. Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen komen in verschillende soorten en kleuren. Het is mogelijk om deze kozijnen als raam- of deurkozijn te gebruiken.