Close

Onderwijscoaching

Het onderwijs staat bekend als stressvolle sector. Hoge werkdruk, veel contacturen en regelmatig onverwachte problemen: dat maakt een baan in het onderwijs vaak zwaar. Een onderwijscoach werkt met alle soorten werknemers en leidinggevenden die in het onderwijs zitten. Hij of zij kan helpen om nieuwe en ervaren docenten enthousiast te houden en door middel van gesprekken, tips en begeleiding voorkomen dat het misloopt. Voor een ondernemer die in de onderwijssector actief is, is het dan ook zeer aantrekkelijk om een onderwijscoach in dienst te hebben. Ziekteverzuim is in het onderwijs een van de grote kosten: een onderwijscoach kan die vaak tot een absoluut minimum beperken.

Een onderwijscoach biedt ondersteuning

Waarom zou u eigenlijk een onderwijscoach in dienst nemen? Het begeleiden van uw werknemers in het onderwijs, maar ook van leidinggevenden en van uzelf, is geen overbodige luxe. Ziekteverzuim en uitval zijn in het onderwijs aan de orde van de dag. U wilt de motivatie en het enthousiasme van beginnende docenten en begeleiders vasthouden en zorgen dat mensen hun baan op de lange termijn met succes kunnen blijven uitvoeren. Daar kan een onderwijscoach zeker bij helpen. De kosten van een onderwijscoach betalen zich dan ook automatisch terug, dankzij een beperkte hoeveelheid uitvallers en een goede werksfeer.

Wat zijn de taken van een onderwijscoach?

De onderwijscoach kan door gesprekken met werknemers helpen inzicht bieden in de onderliggende problematiek die ertoe leidt dat het onderwijs zo’n hoog percentage uitvallers kent. De coach kan bovendien eisen en wensen van werknemers kenbaar te maken voor henzelf en voor hun leidinggevenden. Door individuele begeleiding en met teambuilding wordt een fijne sfeer gecreëerd waarin problemen sneller gesignaleerd kunnen worden. Dat drukt uiteindelijk weer kosten. De onderwijscoach is noodzakelijk om een positieve instelling te kweken bij werknemers en leidinggevenden over de hele linie, en om bedrijfsvoering in het onderwijs te optimaliseren.