Close

Waterkoeler bekers bijvullen

In de waterkoeler zit in ieder geval één verbruiksartikel: het water. Sommige modellen hebben een aparte dispenser nodig voor bekers omdat die niet in het apparaat zelf zitten, andere machines hebben ook bekers binnenin zitten om de consumptie volledig zelf te kunnen uitgeven. Wat moet je doen bij die modellen om de bekers aan te vullen als die op zijn?

Leveranciers

Bij de levering van je water kijkt de bezorger vaak ook de hoeveelheid bekers na en vult die aan zodat er voldoende bekers voor de geleverde hoeveelheid water in het apparaat zouden moeten zitten. In het geval dat er geen problemen ontstaan bij de afgifte van die bekers hoef je dus zelf helemaal geen moeite te doen om bekers aan te vullen.

Problemen

In sommige gevallen verbuigen de pinnetjes in de bekerkoker een beetje waardoor er meerdere bekers tegelijk worden afgegeven. Dat heeft verschillende nadelen. Ten eerste neemt het afval in je bedrijf onnodig toe en ten tweede klopt de hoeveelheid bekers al snel niet meer met de inhoud van je waterkoeler. In die gevallen moet je dus twee dingen doen: de pinnetjes terug buigen en bekers bijvullen. Dit doe je heel gemakkelijk, door de stekker los te helen, de waterkoker bij de afgifte te openen en de bekerkoker te bekijken. Ga niet zomaar buigen aan de beide pinnetjes, maar verander hun stand een millimeter of twee en check hoeveel bekers er door vallen.

Als dat nog maar een beker is laat je een stapel bekers in de koker zakken en sluit je het apparaat weer. Vergeet niet om deze werkzaamheden bij het volgende bezoek van de monteur en/of de bezorger door te geven, zodat die werkzaamheden kan uitvoeren om te voorkomen, dat je dit binnen afzienbare tijd weer moet doen.